ANNONCE

Det varme vejr fortsætter

13. august 2020 06:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Temperaturerne kommer først til at dale, efter at Danmark har haft besøg af en koldfront.

Det varme sommervejr fortsætter i Danmark, og vejret den 13. august 2020 bliver således en gentagelse af det, vi har oplevet den seneste tid. Det fortæller Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Dermed er der udsigt til solskin og mellem 23 og 28 graders varme. Som man kan se på billeder til artiklen her, er der også fortsat varsel om hedebølge i visse dele af Danmark, grundet de høje temperaturer.

Vinden blæser fra sydøst, og de dele af Danmark der har pålandsvind kommer til at få det køligere end gennemsnittet. Det betyder dog ikke, at de kommer til at fryse.

– Der er godt blus på solen i dag, siger Anja Bodholdt.

Det lakker mod enden

Hvis man har gået de seneste dage og savnet en tid, hvor man ikke behøver gøre krumspring for at holde temperaturen nede i ens stuer, er der godt nyt. Det varme vejr er godt nok ikke på vej helt væk, men mindre kan også gøre det.

– Det begynder at lakke mod enden med de helt høje temperaturer, siger Anja Bodholdt.

Forventningen er, at weekendvejret byder på temperaturer under 28 graders varme, men det er først fra næste uge, at temperaturen daler mærkbart.

Mens størstedelen af Danmark generelt har udsigt til solskin i dag og i de kommende dage, er der i den sydligste del af landet risiko for regn og torden fredag og lørdag.

Et fald på fem graders varme

Hos DMI forventer man, at vi temperaturerne engang i næste uge falder til mellem 18-23 graders varme, og dermed væk fra risiko for både varme- og hedebølge.

Årsagen er, at der er en koldfront på vej mod Danmark, og efter den følger de faldende temperaturer, der dog ikke falder mere, end at vejret stadig bliver flot for årstiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu