ANNONCE

Dette armbånd kan koste dig en bøde

1. december 2020 18:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Har du våbentilladelse eller jagttegn, risikerer de at blive taget fra dig.

Der findes få grænser for, hvad du kan købe på nettet, men der er varer, du bør holde dig langt fra.

Blandt dem finder du varer, der er direkte ulovlige i Danmark, men som du problemfrit kan bestille i udenlandske webbutikker.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at man hver uge modtager ulovlige knive, bestilt til adresser i kredsen, der er blevet taget i tolden i blandt andet Københavns Lufthavn. Fælles for de mange knive er, at de er bestilt og betalt for på nettet.

– Der er mange helt almindelige midt- og vestjyder, som ender i problemer, fordi de uforvarende er kommet til at købe en ulovlig kniv. De er måske bare faldet over et godt tilbud på en smart kniv på nettet, og de udenlandske websites er altså ligeglade med, om kniven er lovlig i det land, den skal sendes til, siger politikommissær Peder Christensen, der er leder af den afdeling hos Midt- og Vestjyllands Politi, som håndterer de ulovlige våben, som myndighederne opdager ved Danmarks grænser, i pressemeddelelsen.

Det er ikke kun kniven, du risikerer at gå glip af. Du står også til en bøde for at overtræde knivloven, hvis du bestiller en kniv, der er ulovlig i Danmark, hos eksempelvis en udenlandsk forhandler. Faktisk kan det koste dig dyrt på flere måder, hvis du kommer til at købe et i Danmark ulovligt produkt på nettet. Du risikerer både en eventuel våbentilladelse eller et jagttegn på at købe en ulovlig kniv, da besiddelse af en sådan kan koste begge tilladelser, hvis man bliver dømt for det.

Springknive

Politiet skriver, at danske købere uforvarende kan komme til at købe en springkniv, der er ulovlig i Danmark, på nettet, hvor sådanne knive også betegnes som “folding,” altså foldeknive. Hvor den ene knivtype kan være lovlig, er den anden det aldrig, og politiet skriver, at du står til en bøde på 3000 kroner for at importere sådan en kniv til Danmark.

– Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Vi ser det hver eneste uge, at flere ulovligt købte knive fra internettet bliver beslaglagt. Ofte er det helt almindelige mennesker, der i god tro køber en kniv til fisketuren, men hvor kniven så viser sig at være ulovlig i Danmark. Så bare fordi, at kniven kan sendes hertil, betyder det altså ikke, at den er lovlig, siger politikommissær Peder Christensen i pressemeddelelsen.

Armbånd

Det er ikke kun knive, der kan overraske folk. Midt- og Vestsjællands Politi har på det seneste opdaget, at mange forældre til spejdere har købt et specialdesignet spejderarmbånd til deres barn. Armbåndet har kompas og tændstål, såvel som en lille skjult kniv, og det er sidstnævnte der gør, at produktet ikke er lovligt i Danmark.

– Mange spejderforældre falder over det gode tilbud og køber armbåndet til deres børn. Men armbåndet er ulovligt, og jeg vil kraftigt opfordre folk til at skynde sig ind at annullere ordren, hvis man allerede har bestilt sådan et armbånd, så man ikke risikerer, at armbåndet bliver taget i tolden. For man risikerer altså at blive dømt – også selv om man ikke bevidst har købt et ulovligt våben, siger Peder Christensen i pressemeddelelsen.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu