ANNONCE

Dette er danskernes foretrukne ferieuge

20. juli 2020 14:19 | Af: Newsbreak.dk

Hvornår har du ferie?

Citathistorie: Fagbladet 3F.

Det er den helt store ferieuge for håndværkere, chauffører og ansatte i industrien. Hele 42 procent af 3F’s medlemmer stempler ud fra jobbet og holder ferie i uge 30.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Fabladet 3F.

Tallene viser også, at 3F’ernes ferie klumper sig sammen i ugerne 29, 30 og 31:

– Det er praktisk at holde ferie på det tidspunkt, hvor andre holder ferie. Hvis man har et job, hvor man er afhængig af at komme i kontakt med andre, kan det blive en selvforstærkende effekt, når mange andre holder fri. Og hvis man vil se venner og familie, er der også meget rart, at de er på ferie på samme tid, siger Anne-Mette Hjalager, professor ved Center for Turisme, Innovation og Kultur, SDU.

Tendensen er den samme, som i de senere år; 3F’erne foretrækker at lægge deres ferie i den sidste halvdel af skolesommerferien. Selvom færre rejser udenlands på grund af corona-krisen, er det altså stadig de samme uger, hvor man holder fri.

Det sker på trods af flere forsøg på at sprede ferieugerne mere ud:

– I de sidste mange år har man talt om, at man burde udvide sæsonen og udnytte kapaciteten bedre, hvis man har badeland, badehotel eller en campingplads, vil man gerne have en nogenlunde ensartet belægning. Det er bare svært at ændre, særligt for børnefamilier, som selvfølgelig gerne vil holde ferie i skolesommerferien, siger Anne-Mette Hjalager.

Industriferien er afskaffet

Selve industriferien, hvor fabrikker i stor stil lukkede ned i disse uger, er ellers afskaffet:

– Der er dog stadig forskellige håndværkervirksomheder, der lukker ned i nogle uger. Og man kan se på manges ferievalg, at det er nogle af de samme uger, de vælger at holde ferie i.

Der er dog alligevel kommet flere, som holder ferie uden for sæsonen.

– Vi har set en bevægelse i retning af off season ferier. Men det er en anden type turister, for eksempel dem, som tager på storbyferie, siger Anne-Mette Hjalager.

Det kan for eksempel være såkaldte gourmet-turister, som rejser rundt for at spise for luksus-restauranter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu