ANNONCE

Vær opmærksom: Dette får dit tis til at skifte farve

7. juni 2019 09:54 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Dit tis siger meget om din sundhed, men hvad du propper i munden har også betydning for urinens farve og lugt.

Dit urin siger meget om, hvem du er og hvad du gør. Men de færreste danskere vidste nok, at din urin også gemmer på mange hemmeligheder omkring din grundlæggende sundhed.

Det er foreksempel alment kendt, at en meget gul urin kan være et tegn på, at man måske ikke får helt nok at drikke.

Men vidste du for eksempel, at skummende urin kan vise, at du har problemer med nyrerne? Der er mange hemmeligheder gemt i urinen – derfor er det også vigtigt, at danskerne holder øje med urinen, når de træder af på naturens vegne.

– Har du blod i urinen, kan det være et forstadie til kræft – blod i urinen kræver altid undersøgelse hos læge. I det hele taget bør man gå til lægen, hvis urinen har en påfaldende ildelugt, og det ikke bare gælder et par toiletbesøg. Det samme gælder, hvis man har smerter eller har svært ved at holde på vandet, siger Poul Christian Frimodt-Møller til Netdoktor. Han arbejder som speciallæge i urologi og kirurgi og arbejder som overlæge ved Organkirurgisk afdeling på Sygehus Lillebælt i Fredericia.

Men selvom man skal holde øje med urinen og dens mange forskellige farver, så kan du også selv være skyld i, at din urin pludselig er helt anderledes end ventet. Der findes nemlig en lang række fødevarer, der kan ændrer farven på din urin.

I galleriet øverst kan du se de råvarer, der farver din urin.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu