Dette hverdagsstof er giftigt – her findes det

13. juli 2019 06:00 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

EU erklærer nu, at BPA er giftigt. Det er et problem, for der er BPA i meget af det, vi bruger i hverdagen.

Del:

Bisphenol A, som også bare kaldes BPA, kan nu definitivt defineres som giftigt. Det har EUs domstol afgjort torsdag den 11. juli 2019.

Meningen er, at BPA skal udfases. Det kan godt blive et omfattende projekt, da stoffet er i et hav af produkter. Du kan se de mange produkter, som kan indeholde BPA i galleriet ovenfor.

Faktisk er det så udbredt brugt, at rester af BPA i et studie er blevet fundet i 90 procent af alle amerikanere.

EU bestemmer

I Danmark er vi på mange måder underlagt af EU-bestemte regler. Derfor har det formentlig også en indflydelse på danskerne, at EU-domstolen torsdag har afgjort, at Bisphenol A er giftigt.

– Dagene med BPA er endelig talte. Ifølge EU lovgivning, skulle det blive udfaset, siger European Environmental Bureaus chemicals policy manager Tatiana Santos i en pressemeddelelse.

Farligt for dig

Der er siden 1930’erne blevet spenderet enorme summer af penge på forskningen af BPA. Senest har man fundet ud af, at BPA kan påvirke drengebørns ordforråd, som mindskes hvis de er udsat for BPA.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er påvist, at BPA kan påvirke udviklingen af børns hjerner og reproduktionssystem.

EU-medlemslandene blev tidligere enige om at forbyde BPA i termopapir og dette forbud vil træde i kraft den 2. januar 2020, skriver Miljø- og Fødevareministeriet på sin hjemmeside.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu