ANNONCE

Dette kan være farligt for dit barn

26. juni 2020 14:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer ansvarlige til at være opmærksomme.

Dette kan være farligt for dit barn
Problemet kan opstå i forbindelse med rengøring. Genrefoto.

Udbruddet af coronavirus covid-19 har formentlig ført til, at borgere i al almindelighed er mere opmærksomme på hygiejne.

For at undgå smitte opfordres vi til at vaske hænder hyppigt, og på samme måde og ifølge Sundhedsstyrelsen skal legetøj vaskes mindst to gange dagligt, oftere om nødvendigt, for at forhindre smittespredning i daginstitutioner.

Nu skriver Sikkerhedsstyrelsen, at det er vigtigt at de, der står for at vaske legetøjet, sikrer sig, at legetøjet ikke er farligt for børn, når det er færdigvasket.

Sikkerhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at styrelsen mandag blev kontaktet af en læge, der havde opereret et barn, der i sin daginstitution havde slugt løse magneter fra et stykke trælegetøj. Teorien er altså, at magneterne blev slået løs, da legetøjet blev gjort rent.

Derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen nu forældre, institutionspersonale og andre til at tjekke, at legetøj er sikkert, når det er gjort rent, før børn får fingrene i det. Er der skader på legetøjet, skal det kasseres.

”Vi har et særligt fokus på sikkerheden for små børn, fordi de ikke selv er i stand til at vurdere, om de kan komme til skade med deres legetøj. Det er ekstra vigtigt, at legetøjet er sikkert og kan holde til rengøringen, når det som i øjeblikket bliver rengjort meget ofte. Derfor skal forældre og pædagoger tjekke legetøjet, når de har det i hænderne,” siger kontorchef Stine Pedersen fra Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu