ANNONCE

Dette telefonopkald vil du gerne slippe for

7. december 2020 18:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kriminelle grupper virker til at blive mere kreative.

Dette telefonopkald vil du gerne slippe for
Bagmænd bag ransomware-angreb har åbenbart fundet på noget nyt for at få penge ud af de virksomheder, de angriber. Genrefoto.

I bestræbelserne på at klemme penge ud af virksomheder under ransomware-angreb er bagmændene åbenbart begyndt at ringe virksomhederne op. Det skriver Zdnet.

Under et ransomware-angreb mister en bruger (enkeltperson som virksomhed) adgangen til et it-system (en computer eller en virksomheds computere) og de data, der ligger i systemerne. Formålet med angrebet er at få ofret til at betale for at få adgangen tilbage.

Ransomware-angreb kan gå hårdt ud over de virksomheder, det rammer. Tidligere på året forlød det, at Garmin, der blandt andet producerer GPS-løbeure, havde været offer for et sådant angreb, og at bagmændene krævede 64 millioner kroner af Garmin, for at virksomheden kunne få adgang til sine servere igen.

Angrebet gjorde, at Garmins produkter ikke kunne få kontakt til Garmins servere, og det gjorde, at virksomhedens kunder ikke kunne tilgå deres data, som de normalt ville kunne.

Zdnet skriver, at bagmændene bag ransomware-angreb nu er begyndt at ringe til deres ofre, hvis de har mistanke om, at ofrene hellere vil genskabe deres data uden at betale.

Evgueni Erchov, chef for IR & Cyber Threat Intelligence hos Arete Incident Response, der arbejder for ofre for ransomware-angreb, fortæller Zdnet, at man har observeret den nye trend siden efteråret.

Et callcenter

Ifølge Zdnet hersker der blandt eksperter en teori om, at de forskellige grupper, der udfører ransomware-angreb, bruger et fælles callcenter, der står for at kontakte virksomhederne. Zdnet henviser til en sag, hvor en virksomhed blev ringet op og fik besked om, at ransomware-gruppen kunne se, at virksomheden havde fået et eksternt firma til at arbejde med virksomhedens netværk.

I telefonopkaldet blev det gjort klart, at ransomware-gruppen kunne følge med i, hvad der foregik på netværket, og hvad der blev installeret af software på virksomhedens computere.

– Du bør vide, at det ikke vil hjælpe dig. Hvis du ønsker at stoppe tidsspildet og få adgang til dine data i denne uge, anbefaler vi dig, at du tager en snak med os, ellers stopper dine netværksproblemer aldrig, lød det blandt andet i telefonsamtalen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu