DF beklager Krarups maori-kritik

8. april 2013 18:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF beklager Krarups maori-kritik
Billede mangler

Ledelsen i Dansk Folkeparti beklager nu, at forsvarsordfører Marie Krarup (DF) efter en officiel tur med Forsvarsudvalget til New Zealand i et blogindlæg på b.dk beskrev, hvordan den danske delegation blev modtaget af »en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori«.

 

Hendes omtale af, hvordan man blev modtaget af New Zealands oprindelige befolkning, har efterfølgende skabt voldsom kritik – bøde herhjemme og i New Zealand, hvor blogindlægget har været forsidestof.

»Forsvarsudvalget rejste til New Zealand som officielle gæster, og jeg vil understrege, at udvalgets medlemmer – ligesom alle andre gæster – selvfølgelig skal respektere værtslandet og dets måde at indrette sig på. Akkurat som jeg mener, at folk, der kommer til Danmark, skal respektere Danmark og vores måde at indrette sig på, skal vi det, når vi rejser udenlands. Dette gælder selvsagt også folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti,« udtaler næstformand Søren Espersen (DF) i en pressemeddelelse.

Næstformanden understreger, at man beklager Marie Krarups blogindlæg »og den misere, det har givet anledning til«.

»Vi tager til efterretning, at Marie Krarup har sagt, at hun har ment indlægget som et satirisk indslag og ikke havde til hensigt at genere folk på New Zealand,« hedder det i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu