DF: Belønning kan hjælpe mod mandagssyge

13. marts 2013 10:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Belønning kan hjælpe mod mandagssyge
Billede mangler

Det vil formentlig ikke komme al sygefraværet til livs, men det kan være med til at sænke det samlede sygefravær, når medarbejderne stilles en belønning i sigte, hvis de for eksempel ikke har en sygefraværsdag i ni måneder.

 

Det mener Dansk Folkeparti, efter Aarhus Kommune har forsøgt sig med en lignende ordning, hvor Skagen-ure og designerskåle har været guleroden.

»Man kan ikke lave en aftale om, at I lader være med at lægge Jer med en lungebetændelse, hvis I får en designerskål. Det kan man jo ikke aftale sig ud af. Men det kan hjælpe mod mandags- og fredagssyge,« siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted.

»Det kan gavne der, hvor medarbejderne har taget en sygedag, hvis de har følt sig lidt ømme i kroppen, og at det har været lidt træls at komme ud af sengen. Så har de meldt sig syge. Men det kan motivere dem, hvis der er udsigt til at få lidt mere i lønposen,« fortsætter han.

Arbejdsmarkedsordfører understreger, at der skal være tale om en ordning, der er aftalt mellem arbejdsgiver og -tager, og at guleroden ikke skal være dikteret af ledelsen.

»Så tror jeg ikke, at det er særlig motiverende. Hvis ikke man lige er til designerure, så er det måske ikke så motiverende. Så er det måske mere motiverende med lidt ekstra oveni lønnen,« siger Bent Bøgsted.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu