DF bruger forkerte tal i annonce

2. maj 2012 10:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF bruger forkerte tal i annonce
Billede mangler

Det er intet mindre end en skandale, at 53.837 østarbejdere i 2011 tog brødet ud af munden på danske arbejdere, lyder det i Dansk Folkepartis 1. maj-kampagne, der anklager fagbevægelsen for intet at gøre.
Men i virkeligheden er antallet af østarbejdere i Danmark højere end de 53.837, som Arbejdsmarkedsstyrelsen har opgjort til at arbejde og betale skat i Danmark i 2011.
Yderligere 9.154 østarbejdere var udstationeret i Danmark i 2011. Det viser tal, som Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har trukket i det såkaldte RUT-register for metroXpress.
– De 9.154 er et minimumtal, fordi der formentlig er lige så mange, der ikke har ladet sig registrere i RUT-registret, siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet til metroXpress.
– Det er lige præcis den her gruppe, fagbevægelsen har de største problemer med, for når man er på polsk overenskomst og betaler polsk skat, kan man tilbyde en pris på en opgave, som de danske håndværkere og små entreprenører ikke kan konkurrere med, fortsætter han.
Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, ærgrer sig over, at man har overset østarbejderne i RUT-registret, da det ville have styrket partiets kampagne.
– Men det gør jo desværre ikke problemet mindre. Men der er ikke så meget, vi kan gøre ved det, så længe et stort flertal i Folketinget (alle partier på nær DF og Enhedslisten, red.) bakker op om EU og østaftalen, siger han til metroXpress.
I et annoncemodsvar går SF imod Dansk Folkeparti anklage om, at fagbevægelsen intet gør.
Ingen har gjort mere for at sikre ordnede forhold på danske arbejdspladser end fagbevægelsen, og regeringen gør en kæmpe indsats for at styrke kontrollen, lyder modsvaret i SF’s stort opsatte avisannoncer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu