DF: El-afgifter er ved at løbe løbsk

20. februar 2013 07:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: El-afgifter er ved at løbe løbsk

Der skal pilles ved energiforliget fra 2012, efter det har vist sig, at elkunderne har fået økonomisk smæk som følge af aftalen. Det mener Dansk Folkeparti, som kritiserer, at den såkaldte grønne PSO-afgift sidste år steg langt mere, end der var lagt op til.

 

»Det er en uholdbar situation, som elforbrugerne kommer i. Vi har lavet en aftale på nogle bestemte økonomiske forudsætninger, og hvis de ikke holder, er der en ny situation, som vi må tage stilling til,« siger energiordfører Mikkel Dencker (DF).

Jyllands-Posten skriver på baggrund af en opgørelse fra energinet.dk, at PSO-afgiften sidste år steg med 1,4 milliarder kroner, og ikke 100 millioner kroner, som energiminister Martin Lidegaard (R) lagde op til under forhandlingerne om energiforliget.

Venstre mener, at de grønne afgiftsstigninger helt skal opgives, og den holdning møder opbakning hos Dansk Folkeparti.

»Man må indføre en form for mekanisme, som indfører et loft over, hvor meget PSOen kan stige, så der bliver hånd i hanke med, at det, forbrugeren kommer til at betale for energiaftalen, ikke bliver højere, end det er forudsat. Det skal gælde hele vejen rundt. Den samlede regning for forbrugere og erhvervsliv skal ikke blive højere end forventet,« uddyber Mikkel Dencker.

Han vil tage sagen op, næste gang forligskredsen bag energiaftalen mødes. Og så skal det undersøges, om der også har været andre prisstigninger på energiområdet som følge af forliget, påpeger han og afviser, at Dansk Folkeparti løber fra sit ansvar som forligspartner.

»Normalt ville vi aldrig kritisere en aftale, som vi selv er med i, men her er der tale om nogle forudsætninger bag aftalen, som slet ikke holder. Og når forudsætningerne ikke holder, synes jeg, at det er helt berettiget, at vi diskuterer aftalen en gang til. Det er ved at løbe løbsk,« siger Mikkel Dencker.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu