DF: Forældre skal betale for sprogsvage børn

24. april 2012 13:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF: Forældre skal betale for sprogsvage børn
Billede mangler

Udtalen af de danske ord er dårlig og ordforrådet halter gevaldigt.

 
Det er realiteten for seks ud af ti børn af ikke-vestlige indvandrere, når de starter i skolen.
Børnenes forældre tager ikke ansvar for at lære deres børn det danske sprog. Nu skal forældrene straffes på pengepungen, hvis deres børn er dårlige til dansk, mener Dansk Folkeparti.
– Vi har postet milliarder i børnehaver og skoler, og alligevel er der stadig et stort problem med at lære dansk. Nu må vi altså stoppe med at bruge en masse penge, det hjælper ikke. Vi foreslår nu, at lærerne må vurdere, om børnenes danskkundskaber er gode nok. Er de ikke det, så skal forældrene tvinges til at betale for danskundervisning, siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen til Newspaq.
Han er ikke overrasket over tallene, og de overrasker heller ikke Venstres folkeskoleordfører Karen Ellemann, der dog ikke er klar til at straffe forældrene økonomisk.
– Det her handler ikke om, at vi skal straffe. Vi skal i stedet gøre en indsats i skoler og institutioner for at sikre, at børnenes sprogkundskaber er gode nok. Vi har allerede strammet loven, da vi var i regering. Det mangler vi at se det fulde udbytte af endnu, siger Karen Ellemann.
Lovstramningen betød, at landets kommuner kan pålægge forældre at sende deres børn i daginstitution.
Karen Ellemann mener, at vejen frem er, at kommunerne i højere grad gør brug af loven.
– De danske børnehaver og daginstitutioner gør utrolig meget for sprogstimulering og er dygtige til det, så kommunerne bør i højere grad få de her børn sendt i daginstitution, siger hun og peger på, at børn bør sprogtestes obligatorisk, når de er tre år. På den måde kan de sprogsvage børn blive hjulpet inden skolestart.
Så nemt kan problemet ikke løses, siger Alex Ahrendtsen. Han mener, at problemet i høj grad er kulturelt og religiøst:
– Jeg tror, at mange af de her forældre slet ikke har opdaget, at de er kommet til et andet land. Der kan være både kulturelle og religiøse forklaringer på, at børnene ikke lærer det danske sprog,” siger han og opfordrer til at de arabiske satellitkanaler erstattes af dansk tv og radio i hjemmene.
Kommunernes Landsforening har ikke tal på, om loven om tvungen daginstitution har sendt flere indvandrerbørn i børnehave.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu