ANNONCE

DF-formand åbner debat: Hvem skal overtage partiet?

5. juli 2020 08:34 | Af: Newsbreak.dk

Han fik selv posten overdraget som kronprins. Sådan bør det ikke være med den næste leder, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formand åbner debat: Hvem skal overtage partiet?
Dansk Folkepartis formand Kristian Thuelsen åbner nu op for en diskussion om hvordan en ny partiformand skal findes - når det engang skal ske. Arkivfoto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix.

Citathistorie: Jyllands-Posten

Når DF næste gang skal have ny formand, bør det ske på en anderledes måde og ikke ved blot at overdrage stafetten til en kronprins.

Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl, der selv fik posten uden modkandidater:

– Det er måske sundt nok for DF med 25 år på bagen, at det ikke bare sker på tilsvarende vis næste gang. At der er et mere almindeligt spil om, hvem der har evnerne, lysten og opbakningen.

I 2012 overtog han posten fra Pia Kjærsgaard. I dag slår Thulesen Dahl fast, at han trods partiets krise også er formand ved næste valg, hvis den interne opbakning består.

På sigt forventer han adskillige kandidater til formandsposten, skriver Jyllands-Posten.

– Jeg kan se nogle af dem, som ofte nævnes – både i folketingsgruppen og tæt på. Men jeg kan jo også se, at ude i baglandet er der en masse mennesker, som jeg tror i løbet af de næste fem-syv år vil byde sig til. Så er det dumt, at man har sagt, det er én bestemt, hvis der i virkeligheden om fem år er en anden situation, siger han og mener, at det blot gælder om at »finde en god model«, hvis DF skal undgå, at et opgør om formandsposten kommer til at splitte partiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu