DF forudser knaster i SU-forhandlinger

26. februar 2013 17:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF forudser knaster i SU-forhandlinger
Billede mangler

Det kan blive svært for Dansk Folkeparti at sige ja til en kommende SU-reform, hvis regeringen fortsat insisterer på, at reformen skal give to milliarder kroner til statskassen.

 

Det siger SU-ordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), efter at han har været til møde med uddannelsesminister Morten Østergaard (R) forud for SU-forhandlingerne.

»De største knaster kan blive, hvis man insisterer på de her to milliarder, og det, vi så kan finde frem til, ikke giver to milliarder. Så er der da en udfordring,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han understreger, at han er optimistisk efter tirsdagens møde, men at der samtidig er elementer i regeringens udspil, der bekymrer Dansk Folkeparti.

Partiet ønsker som udgangspunkt ikke at skære i SUen.

»Vi kan være bekymrede for, om det at skære i SUen rammer de forkerte både i forhold til det sjette SU-år og i forhold til hjemmeboende. Det kan være, vi er nødt til at lave nogle justeringer for at få det til at hænge fornuftigt sammen, så vi ikke får nogle, der slet ikke får en uddannelse,« siger han.

Regeringens udspil indebærer, at en kommende SU-reform skal give to milliarder kroner, og uddannelsesminister Morten Østergaard fastholder, at der skal penge i statskassen.

»Vi har i dag præsenteret en vækstplan for Danmark, som skal finansieres, og det er klart, at hvis vi skal skabe job til de studerende, når de er færdige med deres uddannelser – og det tror jeg, at de er meget interesserede i – så skal vi også have frigjort noget provenu, som vi kan investere i at skabe bedre vilkår for vækst og beskæftigelse i Danmark,« siger Morten Østergaard.

Morten Østergaard mødes torsdag med hele SU-forligskredsen samt Enhedslisten og Liberal Alliance, der holder separate møder med ministeren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu