DF frygter at regningen skal betales af børn og ældre

26. februar 2013 09:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF frygter at regningen skal betales af børn og ældre
Billede mangler

Regeringen sender regningen for lavere offentlig vækst til kommunerne, der kan blive nødt til at spare på udgifterne til de ældre og på børnepasningen.

 

Det vurderer finansordfører hos Dansk Folkeparti, René Christensen (DF), efter at regeringen har meldt ud, at man agter at skære den planlagte vækst i det offentlige forbrug ned fra 0,8 procent til 0,4 procent i 2014.

»Det kommer på et uheldigt tidspunkt, hvor man afskaffer matchgrupper, og kommunerne skal bruge mere krudt på at finde job. Jeg er bange for, at regningen risikere at havne i daginstitutionerne og i ældreplejen ude i kommunerne,« siger René Christensen.

»Det er reelt de eneste knapper, kommunerne kan skrue på, og det skal regeringen være sig meget bevidst,« siger René Christensen.

Han mener også, at kommunerne er ekstra udfordret i disse år, fordi der bliver flere og flere ældre borgere, der skal have pleje.

»Der er rigtig mange udfordringer lige nu, så derfor er det voldsomt, at kommunerne både skal gennemføre store ændringer på kontanthjælpsområdet og bruge mere krudt på aktivering af ledige, samtidig med at man lægger op til mindre offentlig vækst end planlagt,« siger René Christensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu