DF: Hækkerup handler »enormt usympatisk«

5. april 2013 08:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Hækkerup handler »enormt usympatisk«
Billede mangler

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) får ingen plusser i Dansk Folkepartis bog for at have bebudet et evalueringsforløb med Forsvaret i forbindelse med sine egne fejl i sagen om de afghanske tolke.

 

– Det er enormt usympatisk, at han skal sparke nedad og over på administrationen, siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

Spørgsmål: Mener du, at han gør det ved at bebude en evaluering?

– Sådan synes jeg godt, at det kunne lyde, når han beder om at få lavet en evaluering på baggrund af det, som han selv har sagt, siger Marie Krarup.

Forvirringen omkring de afghanske tolke skyldes udelukkende, at Nick Hækkerup ikke har haft styr på fakta.

– Det er tydeligt, at han ikke rigtig har kunnet huske sammenhængene. Han har været lidt forvirret og ikke været helt klar i mælet angående de her afghanske tolke. Det er ubehageligt, hvis han prøver at lægge ansvaret for det over på andre, siger Marie Krarup.

En række unavngivne officerer kritiserer i fredagens udgave af Information Nick Hækkerup for at sende aben videre til dem, selv om de aldrig er blevet bedt om at indsamle informationer om de afghanske tolke, der har arbejdet for det danske forsvar i Helmand-provinsen.

Forsvarsministeren kalder kritikken »fuldstændig grotesk« og understreger, at »selvfølgelig skal alle forløb evalueres«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu