DF hiver boligminister ind i sag om »tunnelrevner«

24. februar 2013 13:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF hiver boligminister ind i sag om »tunnelrevner«
Billede mangler

Fra 2015 skal en tunnel skabe en bedre forbindelse mellem Lyngbymotorvejen og en ny bydel i Nordhavn i København, men milliardprojektet har ifølge Berlingske ført til en strøm af klager til Københavns Kommune fra utilfredse beboere i området, som oplever omfattende skader på deres boliger på grund det igangværende anlægsarbejde. Dansk Folkeparti vil have boligministeren på banen i sagen.

 

»Vi er bange. Vi ved jo ikke, hvad huset kan holde til,« siger Anne Marie Johansen, der bor i en murermestervilla, til Berlingske.

Dansk Folkeparti kalder situationen for »træls« og »meget uheldig« og har i den anledning rettet henvendelse til boligminister Carsten Hansen (S).

»Jeg håber i første omgang, at Københavns Kommune får hasteekspederet sagerne, som man jo har lovet. Men sagen har også principiel betydning, fordi vi sagtens kan stå en tilsvarende situation igen, og derfor vil jeg stille spørgsmål om sagen til boligministeren,« siger boligordfører Karina Adsbøl (DF) og uddyber:

»Jeg vil vide, om ministeren vil gøre noget eller har nogle initiativer i posen, så vi kan undgå en lignende situation i fremtiden. En mulighed kunne jo være et ventetidsloft, som vi tidligere har foreslået i Dansk Folkeparti, men vi er lydhøre over for andre forslag, så længe de kommer borgerne til gode.«

De borgerlige partier samt Enhedslisten i København var i 2010 imod byggeriet og anbefalede ifølge Berlingske, at der i stedet blev fundet finansiering til en boret tunnel – netop fordi denne løsning ville mindske besværet for beboere og trafik i området.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu