ANNONCE

DF i EU-trods: Alkolåse i nye biler fra 2015

13. december 2011 12:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF i EU-trods: Alkolåse i nye biler fra 2015
Billede mangler

Alle fabriksnye biler på det danske marked skal være udstyret med alkolåse fra 2015.
Sådan lyder et beslutningsforlag, som Dansk Folkeparti i dag fremsætter i Folketinget.
“Vi har i Danmark et stort problem med folk, der ikke kan adskille bilkørsel og indtagelse af spiritus. Og vi tror, det her vil have stor præventiv effekt,” forklarer partiets trafikordfører Kim Christiansen til Newspaq.
Forslaget, der skal pålægge regeringen at udarbejde en lov om alkolåse, kommer efter, at Socialdemokraterne selv fremsatte et tilsvarende forslag i den forrige folketingssamling.
Men for nylig svarede transportminister Henrik Dam Kristensen (S) på et paragraf 20-spørgsmål fra Venstre, at regler om bilers udstyr fastsættes i EU, og at Danmark derfor ikke på egen hånd kan indføre alkolåse.
Det imponerer dog ikke Dansk Folkeparti, der vil holde regeringen op på Socialdemokraternes eget forslag.
“Vi har ikke den samme ærefrygt i forhold til EU, som transportministeren. Vi er stadig en selvstændig nation, så selvfølgelig kan vi lovgive nationalt. Den diskussion tager vi gerne,” siger Kim Christiansen.
I sommer vedtog Folketinget, at alkolåse skal kunne bruges som sanktion over for spritbilister, der bliver snuppet med en promille på over 2,0. Men implementeringen af den lov er endnu ikke trådt i kraft.
Dansk Folkepartis forslag bliver behandlet i Folketinget i eftermiddag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu