DF kalder Barfoeds nulvækstmelding »helt åbenbar«

18. februar 2013 14:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF kalder Barfoeds nulvækstmelding »helt åbenbar«
Billede mangler

Nogle danskere vil kunne mærke det, hvis man indfører nulvækst i det offentlige forbrug.

 

Sådan lyder det fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF), efter den konservative formand, Lars Barfoed (K), i et interview med Berlingske opfordrer Venstre til at erkende, at nulvækst vil betyde nedskæringer i velfærden.

»Det, mener jeg, er helt åbenbart. Vi blev beskyldt for, at 0,8 procent ville medføre nedskæringer, og så kan man forestille sig, hvad 0,0 vil betyde,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative var før valget enige om, at det offentlige forbrug skulle stige med 0,8 procent om året frem til 2020. Men efter valget har først de Konservative og senest Venstre meldt ud, at man går ind for nulvækst.

Dansk Folkeparti holder dog fast i, at en vækst på 0,8 procent er det, »der er plads til«.

»Jeg tror ikke, man kan lave nulvækst i en længere årrække i den offentlige sektor,« siger Kristian Thulesen Dahl, der dog er åben over for nulvækst i perioder.

»Da vi lavede genopretningspakken, opererede vi med, at kommunerne fik det samme at gøre godt med i tre år – men vi sagde til gengæld, at der så var andre dele af den offentlige sektor, der kunne vokse og fandt så penge ved at prioritere. Sådan nogle ting kan man godt gøre i en midlertidig periode, men man kan ikke gøre det til en permanent tilstand,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Barfoed opfordrer samtidig de borgerlige partier til at gå sammen om en stor økonomisk 2020-plan. Det vil Kristian Thulesen Dahl ikke på forhånd afvise, selv om partierne i forhold til spørgsmålet om væksten i det offentlige forbrug er uenige.

»Lars Løkke lancerede det her med nulvækst på en måde, hvor jeg godt kunne se en åbning over for os. For han sagde, at Venstre i udgangspunktet går ind for nulvækst, men at han forestillede sig, at det var noget, der skulle forhandles fra år til år, og så kan vi jo lade det komme an på en prøve. Så kan Venstre få lov til at vise i praksis, hvor meget han mener, man kan effektivisere den offentlige sektor,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Venstre køber ikke Lars Barfoeds præmis.

»Det er i høj grad muligt at gøre tingene mere effektivt,« siger politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu