DF: Kasernevurdering ligner en massakre

20. februar 2013 18:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Kasernevurdering ligner en massakre
Billede mangler

Dansk Folkepartis forsvarsordfører er ikke glad for forsvarschef Peter Bartrams netop offentliggjorte vurdering af, hvilke kaserner, han mener, kan lukkes.

 

»Det er en lang liste, han kommer med. Jeg synes, det ligner en massakre,« siger Marie Krarup (DF).

Hun mener, det er vigtigt, at forsvarschefen kommer med sin militærfaglige vurdering, men er glad for, at diskussionen skal tages videre af politikerne.

»Vi vil gerne undgå disse blodbad. Det er meget alvorligt, og vi vil sørge for, der ikke bare tages en hurtigt beslutning. Den skal være gennemtænkt,« siger forsvarsordføreren.

Beslutningen skal ifølge Dansk Folkeparti sørge for, at Danmark beholder et forsvar, som er til stede i hele landet.

»Det er vigtigt af rekrutteringsmæssige hensyn og vigtigt for Danmarks sammenhængskraft i det hele taget,« siger Marie Krarup.

I november sidste år blev forligsparterne enige om et nyt forsvarsforlig, men beslutningen om, hvilke kaserner der må lade livet, blev udskudt. Den var nemlig en af de helt store knaster i forhandlingerne om forliget, der skulle høvle 2,7 milliarder kroner af Forsvarets budget.

Politikerne skal nu – på baggrund af forsvarschefens vurdering – beslutte, hvilke kaserner, der skal lukkes.

Ifølge TV 2 News anbefaler Peter Bartram de fem kaserner, kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård Kaserne på Bornholm og derudover enten Høvelte eller Vordingborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu