DF: Kontanthjælpsreform kan skabe »monokultur«

25. februar 2013 10:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Kontanthjælpsreform kan skabe »monokultur«
Billede mangler

»Det kan godt gå hen og blive noget rigtig skidt«.

 

Ordene kommer fra Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), og er rettet mod det udspil til en kontanthjælpsreform, som regeringen præsenterer ved frokosttid mandag.

Især regeringens udvidelse af den såkaldte ægtefælleordning, så den også bliver til en samleverordning, bliver mødt med skepsis af ordføreren.

»Regeringen kan komme til at opbygge en monokultur for de unge, fordi de ikke tør at flytte sammen,« siger Bent Bøgsted.

Ægtefælleordningen betyder, at den ene part i et ægteskab kan blive frataget kontanthjælpen, hvis den anden part tjener mere en 30.000 kroner om måneden, og regeringens håb er, at udvidelsen kan spare staten 360 millioner kroner, som skal være med til at finansiere resten af kontanthjælpsreformen. Men Bent Bøgsted forudser, at det bliver særdeles vanskeligt at holde øje med, hvem der har ret til kontanthjælpen, og hvem der ikke har.

»Mange unge flytter sammen og bor sammen i et par år, hvorefter de flytter fra hinanden igen. Og der kan være vennepar, der flytter sammen for at spare lidt på huslejen. Skal de til at være økonomisk afhængige af hinanden?,« spørger arbejdsmarkedsordføreren.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fremlægger regeringens udspil til en kontanthjælpsreform klokken 12.15.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu