ANNONCE

DF kræver grænsebom og pointsystem af Løkke

9. august 2012 13:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF kræver grænsebom og pointsystem af Løkke
Billede mangler

Dansk Folkepartis kommende formand Kristian Thulesen Dahl opfordrer Venstres Lars Løkke Rasmussen til at rulle alle S-R-SF-regeringens lempelser af udlændingepolitikken tilbage, hvis blå blok vinder næste valg.
Og det betyder både, at Lars Løkke Rasmussen skal genindføre det omstridte pointsystem og kontrollen ved de danske grænser, som blev mødt af international kritik.
Det fastslår Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.
– Som minimum må Venstre forstå, at udlændingepolitikken, herunder grænsekontrollen, skal rulles tilbage til det, der var før folketingsvalget, siger han.
Hverken grænsekontrollen eller pointsystemet er dog ønskesager for Venstre og De Konservative.
Grænsekontrollen med toldbetjente, der skulle forhindre kriminelle og illegale indvandrere i at komme ind i Danmark, blev fra flere sider set som Dansk Folkepartis betaling for at gå med i forliget om efterlønnen.
Den førte til international kritik fra blandt andet Tyskland og EU-Kommissionen, og grænsekontrollen blev droppet af den nye regering. Dansk Folkeparti stod dog ved aftalen om efterlønnen.
Også pointsystemet førte til kritik og brydninger i Venstre, hvor daværende folketingsmedlem Britta Schall Holberg satte spørgsmålstegn ved, hvordan en aftale, der værdisætter mennesker efter en pointskala for uddannelse og arbejde, kan være liberal.
Martin Henriksen erkender, at det bliver op ad bakke at få grænsekontrollen og pointsystemet igen:
– Udlændingepolitikken er ikke hjerteblod for Venstre, De Konservative eller Liberal Alliance. Men hvis ikke de forstår, at de er nødt til at tage det alvorligt, så svækker de også deres egne muligheder for at komme tilbage til regeringsmagten.
Danskerne forventer, at der er et klart alternativ på det her område, siger Martin Henriksen.
/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu