DF kræver Loft-fyring forklaret

21. marts 2012 17:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF kræver Loft-fyring forklaret
Billede mangler

Fra højre til venstre i Folketinget er der undren og tavshed efter skatteministerens fyring af departementchef Peter Loft.
 
Det skaber både undren, overraskelse og larmende tavshed, at departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft er fyret.
 
Dansk Folkeparti kræver en forklaring på, hvorfor fyrringen først kommer nu.
“Det må der komme en forklaring på – det er en alvorlig sag det her. Man kan selvfølgelig sige, at det er et fornuftigt tidspunkt, det sker på, men det er underligt, at fyringen først kommer nu,” siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup til Newspaq.
 
Det er skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der har valgt at fyre Peter Loft, der mistænkes for at have været en del af lækken af Thornings private skatteoplysninger.
 
Også tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er under mistanke. Han er fåmeldt efter fyringen af sin tidligere departementschef.
“Jeg ser frem til at sagen bliver undersøgt, og jeg ser frem til at udtale mig til skattekommissionen,” siger Troels Lund Poulsen til TV 2 News, der fanger ham på vej væk i en elevator.
 
De Konservative, der var Venstres partnere i regeringen, da lækken af skatteoplysningerne skete, er meget lidt glade for at udtale sig om fyringen.
“Det er jeg overrasket over, men ellers vil jeg ikke kommentere på det. Jeg venter på, at der kommer en fyldestgørende undersøgelse, så det vil jeg afvente,” siger De Konservatives finansordfører Mike Legarth.
 
Socialdemokraterne, hvis leder lækkes gik hårdt ud over, da B.T. i ugevis brugte de ulovlige oplysninger til kritiske avisforsider, ser også mest af alt frem til skattekommissionens arbejde.
“Nu er der nedsat en undersøgelseskommission, og der kommer alt for en dag. Men det er også sådan, at skyldsspørgsmålet slet ikke er afgjort endnu,” siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke til Newspaq.
 
Peter Loft har siden 1993 været departementchef i Skatteministeriet. Hans arvtager efter 19 år i jobbet bliver Jesper Skovhus Poulsen, der vikarierer indtil der er fundet en ny departementchef.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu