DF kræver redegørelse om Waterfronts rolle i Kattegatforbindelse

18. februar 2013 00:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF kræver redegørelse om Waterfronts rolle i Kattegatforbindelse
Billede mangler

Waterfront-sagen ruller igen.

 

21Søndag erfarer, at Region Syddanmark i foråret 2011 underskrev en kontrakt med pr-bureauet Waterfront Communication, hvor det handlede om, at »få stemningen for Kattegatbroen til at vige til fordel for infrastrukturinvesteringer i hele Danmark«, som det hedder i et oplæg til samarbejdet mellem partnerne, som 21Søndag har fået aktindsigt i.

Derfor vil Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby (DF), mandag kræve en redegørelse fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i sagen.

»Erhvervsministeren skal redegøre for, hvorvidt det er lovstridigt, det som Region Syddanmark har gjort ved at finansiere denne direkte modarbejdning af de østjyske planer om en fast Kattegatforbindelse samt redegøre for, hvorvidt Region Syddanmark har overtrådt udbudsdirektivet ved at undlade udbud ved arbejdsopgaver over 500.000 kroner,« udtaler Hans Kristian Skibby i en pressemeddelelse.

»Den her sag er ikke som de fleste, må man sige, og det virker uhyre betænkeligt, at regionerne på den måde bruger millioner af skattekroner på at modarbejde hinanden frem for at samarbejde,« tilføjer han.

Da Region Syddanmark ifølge 21Søndag har brugt pengene uden at undersøge, om andre pr-bureauer kunne løse opgaven bedre og billigere, er det i strid med reglerne, vurderer Michael Steinicke, der er professor og institutleder ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet, som har haft 21Søndags dokumentation til gennemsyn.

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen forklarer ifølge DR Nyheder, at Kattegatforbindelsen anses for en reel trussel mod Syddanmark, der frygter at blive forbigået med infrastrukturinvesteringer, hvis Folketinget vælger en fast forbindelse mellem Kalundborg og Aarhus, der vurderes at ville koste omkring 100 milliarder kroner.

Direktør i Region Syddanmark Mikkel Hemmingsen erkender, at regionen har overtrådt reglerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu