DF kræver Søvndal på banen i børnesag

4. april 2012 14:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF kræver Søvndal på banen i børnesag
Billede mangler

Østrig skal have en reprimande fra den danske regering i sagen om Thomas Sørensen, der har bortført sin femårige søn fra Østrig til Danmark.
De østrigske myndigheder har set stort på henvendelser fra Danmark og set stort på internationale regler. Og nu må regeringen på banen, mener Dansk Folkeparti.
“Jeg vil have regeringen til at slå i bordet over for Østrig. Det kan ikke være rimeligt, at en mand skal bortføre et barn i udlandet, fordi myndighederne ikke får snakket ordentligt sammen,” siger næstformand Peter Skaarup til Newspaq.
Sagen er, at faderen Thomas Sørensen har forældremyndigheden i Danmark, mens moderen har den i Østrig, hvor hun kommer fra.
Peter Skaarup peger på, at en løsning kunne være, at regeringen opretter en gruppe, der hurtigt kan får styr på sager om forældremyndighed.
“Det rejser spørgsmålet, om ikke vi skal have en hurtigarbejdende gruppe bestående af politifolk, folk fra Udenrigsministeriet og folk fra Familiestyrelsen, der kan håndtere de her sager,” siger han og uddyber, at en sådan gruppe kan lægge pres på udenlandske myndigheder for at få sager hurtigere afgjort.
I Folketinget har den konkrete sag flere gange være rejst, men uden at der er sket afgørende skridt.
Thomas Sørensen er nu gået under jorden i Danmark med sin søn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu