ANNONCE

DF kræver svar om militant trænede personer

31. januar 2012 18:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF kræver svar om militant trænede personer
Billede mangler

Dansk Folkeparti kræver en afklaring fra regeringen, efter at en PET-rapport har vist, at flere dansk bosatte personer er rejst til træningslejre i Pakistan.
“De skal stoppes ved grænsen, så vi undgår den risiko, det vil være, hvis personer, der har modtaget træning i terrorisme kommer her til landet,” siger retsordfører Peter Skaarup.
Kravet kommer efter en ny PET-rapport om terrortruslen i Danmark.
“En del personer, som er bosiddende i Danmark, er rejst til konfliktzoner i primært Somalia og Pakistan med henblik på at modtage militant træning eller deltage i kamphandlinger mod bl.a. international militær tilstedeværelse og de lokale myndigheder,” skriver PET i rapporten.
“Det er muligt, at nogle af disse personer vil vende tilbage til Danmark og bruge deres færdigheder til at deltage i terrorrelaterede aktiviteter rettet mod danske interesser,” skriver PET.
Peter Skaarup vil nu vide, om regeringen mener, at personerne skal nægtes adgang til Danmark, hvis de vender hjem.
“Vi vil have en afklaring fra regeringen side, om man vil nægte sådanne personer indrejse. For det siger sig selv, at der må i allerhøjeste grad, at det er en risiko, hvis de kommer her til landet igen,” siger Peter Skaarup til Newspaq.
Retsordfører for Socialdemokraterne Ole Hækkerup udtalte sig tidligere på dagen til Newspaq om den potentielle trussel.
“Er det ikke mærkeligt, at vi ikke kan tvinge dem ud, før vi har haft dem forbi en dommer? Men det er det, som gør, at vi er demokrater, og de ikke er,” sagde Ole Hækkerup til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu