DF kræver »vildfarne« SFere banket på plads

14. februar 2013 15:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF kræver »vildfarne« SFere banket på plads
Billede mangler

Regeringstoppen må få de »vildfarne SFere« til at rette ind i spørgsmålet om en skat på finansielle transaktioner.

 

Det mener Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

Selv om regeringen ikke bakker op om en europæisk finansskat, mener SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), at det er den rigtige vej at gå, og det hænger ikke sammen, mener Morten Messerschmidt.

»Jeg synes, det virker som en underlig form for troskab, at man på den ene side siger, at man lover troskab og på den anden side siger, at man i øvrigt gerne vil noget andet. Der må man vælge, hvilket spor man bevæger sig ud af, og jeg håber, at SF kommer tilbage på det spor, som regeringen har valgt,« siger han.

»Det er mit håb, at Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R) må få held til at banke de her vildfarne SFere lidt på plads,« siger han.

Ifølge Morten Messerschmidt er der to problemer med finansskatten, som EU-Kommissionen i dag er kommet med sit forslag til.

For det første er det personer, som ikke er folkevalgt i Danmark, der vil få lov til at opkræve skatten, påpeger Messerschmidt.

»Det, synes jeg, indeholder nogle meget kedelige toner. Det skal være sådan, at hvis man ikke er enig i den skattepolitik, der føres, så skal man kunne vælge nogle andre politikere. Det kan man ikke i EU, fordi hovedparten af dem, der sidder i EU-parlamentet, er valgt i andre lande, og fordi kommissionens folk slet ikke er valgt,« siger Morten Messerschmidt, der også frygter, at skatten vil skræmme investeringer ud af Europa.

»Vi ved fra andre landes erfaringer, at de skræmmer investeringer væk. Det gør os simpelthen fattigere,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu