DF må ryge og rejse alene

12. marts 2012 14:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF må ryge og rejse alene
Billede mangler

Hverken Venstre eller Konservative lader sig mærke med, at Dansk Folkeparti netop har smækket rygekabinen med et brag. Og har startet deres egen smøgfest.
“Det ændrer ikke noget på vores fortsatte forhandlingslyst. For vi vil være med til at sikre, at vores ønsker bliver en del af aftalen,” siger De Konservatives politiske ordfører, Benedikte Kiær, til Newspaq.
Socialdemokraterne ønsker stramninger i rygeloven. Det gør Dansk Folkepartis så absolut ikke, og derfor meddelte sidstnævnte i dag, at de nu forlod forhandlingerne. Selvom der slet ikke pågår forhandlinger om rygeloven i dag.
Men det betyder ikke noget for de fremtidige forhandlinger. Venstre er heller ikke just påvirket af Dansk Folkepartis dørsmækkeri.
“At Dansk Folkeparti forlader forhandlingerne i dag, ændrer ikke på, at vi møder op til det næste forhandlingsmøde i et forsøg på konstruktivt at luge ud i den mængde af forslag, vi synes er mest tåbelige. Jeg håber da, det bliver muligt at indgå en aftale med regeringspartierne om det her,” siger Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, til Newspaq.
Hun undrer sig dog samtidig over Socialdemokraternes melding i dag om, at man er klar til at opsige forliget på området. For ifølge Venstre er der slet ikke noget forlig at opsige.
“Jeg er meget forvirret over meldingen om, at regeringen ønsker at opsige et rygeforlig. Vi har tidligere spurgt ministeren om, hvorvidt det her er forligsbundet. Her har ministeren meddelt, at man kun anser det som værende aftalebundet, og at det dermed står regeringen frit at lave aftaler med dem, de vil lave aftaler med,” siger Venstres sundhedsordfører
Eftersom Dansk Folkeparti pludselig har fået en mængde tid i overskud, da de ikke skal forhandle mere, har partiet valgt at invitere på øl og smøger på værtshuet Borgerkroen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu