ANNONCE

DF: Nej til internet, ja til tykke bøger

21. august 2012 10:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF: Nej til internet, ja til tykke bøger
Billede mangler

Google, Wikipedia og Gyldendals røde ordbøger bliver måske snart ligeværdige opslagsværker til folkeskolens afgangsprøve.
Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) bifalder nemlig at lade eleverne bruge internettet, skriver Politiken tirsdag.
Men det vækker harme i Dansk Folkeparti, der er et af partierne bag folkeskoleforliget og dermed selvskrevet til en invitation, når Antorini indleder forhandlinger om den folkeskolereform, regeringen har bebudet.
– Vi synes ikke, at eleverne skal have adgang til sådan en grønspættebog, som internettet jo er. De skal vise, hvad de kan, lyder det fra undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF).
– Der er ingen grund til at have internetadgang, det er rigeligt med ordbøger, tilføjer han.
Ministerens melding kommer, efter at en gruppe, der er nedsat til at rådgive regeringen, anbefaler at lade eleverne surfe på internettet i skriftlig dansk.
Christine Antorini understreger, at en digital afgangsprøve vil blive tilrettelagt på en måde, så man ikke kan skrive direkte af fra internettet.
Alex Ahrendtsen kan slet ikke se nogen pædagogiske begrundelser for at tillade internet til eksamen.
– Hvis undervisningsministeren vil løfte folkeskolen fagligt, skal det afspejle sig i eksamen. Der skal man vise, at man har lært noget, siger han.
Jeppe Bundsgaard, der forsker i danskfagets didaktik ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU, påpeger, at der er faldgruber ved internettet.
– Det er enormt vanskeligt at søge information og bruge nettet kritisk. Problemet er, at det i øjeblikket er så svært, at lærerne nærmest synes, det er umuligt at lære eleverne, lyder det fra forskeren.
Alex Ahrendtsen opfordrer Antorini til at skrue ned for retorikken.
– Hun vil jo gerne lave en folkeskolereform, og den skal hun lave med forligspartnerne, herunder Dansk Folkeparti, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu