DF og Danmarks Lærerforening samarbejder om fremtidens skole

9. februar 2013 02:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF og Danmarks Lærerforening samarbejder om fremtidens skole
Billede mangler

Fremtidens folkeskole skal byde på undervisning fra 8 til 14 og lærerne skal undervise i 25 timer om ugen. Sådan lyder det fælles ønske fra Danmarks Lærerforening og Dansk Folkeparti i en kronik i Politiken.»Kronikken er et oplæg til et forlig om skolen, hvor alle parter kan mødes«, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF).

 

Han kontaktede formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen efter at have nærlæst foreningens udspil til skolereform »Sammen gør vi en god skole bedre«.

»Jeg så lærerforeningens udspil som en udstrakt hånd og kontaktede derfor lærerforeningen. Vi skal have lærerne med på det her. En skolereform må ikke trynes igennem hverken fra regeringens eller KL’s side. Omvendt ved lærerne også godt, at de skal levere for at gøre KL og regeringen helhjertede«, siger Alex Ahrendtsen til avisen.

Formanden for lærerne er glad for samarbejdet.

»Det har været nogle gode drøftelser«, siger Anders Bondo Christensen. Han mener, at enigheden om, at en reform skal baseres på viden, og tankerne om den åbne skole er kronikkens vigtigste budskaber.

»Vi skal ikke fra centralt hold bestemme, at nu skal alle danske skoler være heldagsskoler. I kronikken sender vi et signal om, at den obligatoriske heldagsskole ikke skal være en del af en kommende reform«, siger han.

Anders Bondo Christensen er ikke bange for at dele kronik med en politiker, hvis valgvideoer er blevet beskyldt for at være fremmedfjendske.

»Danmarks Lærerforening har altid haft det varemærke, at vi er partipolitisk uafhængige. Det afgørende er at diskutere den gode folkeskole. Jeg er uenig med Alex på en lang række områder, men det er ikke relevant. Der er et spændende signal i, at vi nu sammen forsøger at skabe en kvalificeret debat«, siger Anders Bondo til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu