DF og EL klar til kamp om trængselskroner

13. marts 2012 08:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF og EL klar til kamp om trængselskroner
Billede mangler

Regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten starter i dag de første drøftelser om fordelingen af én milliard kroner, der skal gå til forbedringer af den offentlige trafik.
Men før fordelingen går i gang skal forlisparterne blive enige om hvilke punkter trængselskommisionen, der blev løsningen i stedet for betalingsringen, skal arbejde videre med.
Og her har Enhedslisten også nogle punkter klar, fortæller partiets trafikordfører Henning Hyllested til Newspaq.
“Vi ønsker at man ser på nogle langsigtede projekter som en letbane i hovedstadsområdet og en udbygning af metroen,” siger han.
Dansk Folkeparti melder sig også klar med forslag til, hvordan man kan få flere fra bilen over i bus og tog. Og her kan man godt tage udgangspunkt i områderne i udkanten af landet, mener partiets trafikordfører, Kim Christiansen.
“Hvis man for eksempel skal fra Aalborg til Købehavn, to voksne og to børn, så er det faktisk billigere at tage bilen en toget. Og det er jo noget af det vi må se på, hvis vi vil have flere fra bilerne over i den kollektive trafik,” siger Kim Christiansen.
Ifølge ordføreren er der ingen grund til at forhaste forhandlingerne, og der kan derfor sagtens gå en måned eller mere, før resultatet er klart.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu