ANNONCE

DF og Enhedslisten kræver EU-afstemning

30. januar 2012 15:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF og Enhedslisten kræver EU-afstemning
Billede mangler

Normalt er Enhedslisten og Dansk Folkeparti meget langt fra hinanden politisk. Men nu danner de to EU-kritiske partier fælles front mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Nærmest i kor kræver de to partiet nu, at danskerne skal til stemmeurnerne for at stemme om mere magt til EU.
Kravet om folkeafstemning kommer, efter at Helle Thorning-Schmidt har givet udtryk for, at Danmark kan blive straffet med bøder af EU, hvis ikke den danske økonomi lever op til kravene i den kommende finanspagt.
“Jeg synes, det er fuldstændig uforståeligt, at statsministeren vil forpligte Danmark til at betale dummebøder fra EU-domstolen. Særligt når vi ikke engang kan få del i pengene fra den bødekasse, og også fordi danskerne har stemt nej til at være en del af euroen,” siger Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, til Newspaq.
Dansk Folkepartis EU-ordfører Pia Adelsteen betragter Helle Thorning-Schmidts udmelding som en opfordring til en folkeafstemning.
“Hvis Danmark kan idømmes bøder, så skal vi også have en folkeafstemning. Jeg går ud fra, at det har Helle Thorning-Schmidt taget stilling til, hvis der kommer en folkeafstemning, så fred med mig,” siger ordføreren til Newspaq.
Samme ord lyder fra regeringens støtteparti på venstrefløjen.
“Jeg går da ud fra, at når statsministeren vil binde Danmark til at kunne få bøder, så er hun selvfølgelig også klar til at tage en folkeafstemning. Alt andet vil være urimeligt,” siger Nikolaj Willumsen.
Pia Adelsteen er ikke i tvivl om, at EU-bøder til Danmark er et klokkeklart brud på EU-forbeholdene.
“I samme øjeblik EU kan idømme Danmark bøder er det et brud på vores forbehold og så skal vi have en folkeafstemning,” mener hun.
I både Bruxelles og på Christiansborg i København er den kommende finanspagt i dag blevet forhandlet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu