DF og K vil gøre det nemmere at fjerne rockerborge

21. maj 2013 16:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF og K vil gøre det nemmere at fjerne rockerborge
Billede mangler

Det skal være slut med rockerborge og bandeklubber, der skaber utryghed og øger kriminaliteten i nabolaget.

 

Det mener Dansk Folkeparti og de Konservative, der vil have udvidet rockerloven, så det bliver nemmere at fjerne rockerborge.

»Vi ønsker at udvide rockerlovgivningen så alene det, at klubbens tilstedeværelse skaber utryghed i nærmiljøet – at der er kriminalitet eller utryghedsskabende aktiviteter – skal gøre det muligt for politiet at sige: Kære venner, I må simpelthen finde et andet sted,« siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke (K), om forslaget, der tirsdag er til behandling i folketingssalen.

Ifølge Tom Behnke er det ikke rockerborgene, der først og fremmest er problemet, men derimod den kriminalitet, der ofte følger med.

»Jeg har ikke noget imod klubhuse. Jeg har noget imod den kriminalitet, de laver, og den utryghed de skaber for naboerne. Det er det, vi går efter,« siger han og forklarer, at han også kender til positive erfaringer med rockerborge.

»Jeg har kendskab til rockerklubber, hvor naboerne var glade for at have dem. Hvor de gav udtryk for, at det var super godt, at de havde den rockerklub liggende, fordi der var ikke noget kriminalitet i deres område, for det var der ikke nogle, der turde. Men det var også en rockerklub, der sørgede for at holde ro og orden, og det er der andre klubber, der ikke kan, og så bliver det en belastning.«

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF), så dog helst, at der slet ikke var rockerklubber i Danmark.

»Jeg mener, at man skal sikre, at man lukker arnesteder for kriminalitet alle steder, hvor det er muligt. Men erfaringen viser, at det nærmest ikke kan lade sig gøre, og derfor er man nødt til at give nogle redskaber, som man ikke har haft før,« siger retsordføreren, der ikke har kendskab til rockerklubber, der skaber tryghed.

»Findes der overhovedet rockerborge, hvor det er fredeligt og roligt, og hvor der ikke foregår kriminalitet?« spørger han.

Forslaget fra de borgerlige partier får dog ikke opbakning fra regeringen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) henviser til, at forslaget er det samme, som blev stillet i 2003 – af blandt andet ham selv – men som måtte droppes af principielle hensyn til grundloven og menneskerettighederne.

Morten Bødskov understreger dog, at bekæmpelsen af rocker- og bandekriminalitet har topprioritet for regeringen.

»Landet har fået en ny regering, som har løftet indsatsen mod rocker- og bandegrupperinger til det stærkeste nogensinde,« siger han fra talerstolen i folketingssalen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu