ANNONCE

DF og Venstre: Vi vil ikke blande os i folks slikforbrug

2. marts 2015 22:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF og Venstre: Vi vil ikke blande os i folks slikforbrug
Vi bliver snart verdensmester i slik. Foto: Axel Schütt
Vi bliver snart verdensmester i slik. Foto: Axel Schütt

Vi bliver snart verdensmester i slik. Foto: Axel Schütt

Danskerne er vilde med lakrids og vingummi. Faktisk er vi det folk i verden, der spiser mest slik – kun overgået af finnerne. Det skriver Politiken.

Men de 8,18 kilo slik, som en gennemsnitsdansker sætter tænderne i hvert år, vækker ikke stor bekymring hos Dansk Folkeparti:

»Vi drikker for meget alkohol og spiser for meget slik, men samtidig er vi mere lykkelige end så mange andre. Så vi skal passe på ikke at begynde at sætte en bare for, hvad vi må spise og drikke for at leve op til, hvad de andre lande gør,« siger Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

Hun mener, det er op til den enkelte, hvad man vil spise og drikke. Men vores høje placering blandt verdens slikspisere tyder måske på, at der er brug for mere information:

»Jeg er selv en af dem, der holdt helt op med af spise sukker og slik, efter jeg fandt ud af, at det faktisk er noget, man er afhængig af. Lige såvel som man undersøger effekterne af tobak og andre ting, synes jeg også, man bør kigge på, hvordan man kan oplyse folk om sukkerafhængighed,« siger Liselott Blixt, der også mener, at man derfor skal gøre mere ud af at udvikle sukkerfri produkter.

I Venstre er man enig i, at politikerne ikke skal gå ind og blande sig i folks slikvaner:

»Det her er altså ikke noget, der får mig til at ligge søvnløs. Vi danskere er gode til at hygge – og hvad så. Venstre har ingen planer om at straffe danskerne med forbud eller øgede afgifter,« understreger Sophie Løhde (V), sundhedsordfører for Venstre.

Rekorden kommer dog alligevel bag på hende:

»Det er for mig lidt overraskende, at vi har skåret ned på forbruget af for eksempel chokolade og saftevand og så samtidig skruet op for forbruget af slik. Men eksperternes årsag skal vi nu ikke være kede af,« siger Sophie Løhde og hentyder til eksperternes kobling mellem slikskålen og danskernes hyggebegreb.

»Det er da ingen skam at være gode til at hygge, og jeg skal også indrømme, at min egen søde tand er med i statistikken,« siger hun.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu