DF: Østergaard tænker kun på SU-bundlinjen

12. marts 2013 14:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Østergaard tænker kun på SU-bundlinjen
Billede mangler

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er alt for optaget af, at den kommende SU-reform skal skaffe to milliarder kroner.

 

Det mener Dansk Folkepartis forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), efter han tirsdag har været til forhandlinger med Morten Østergaard.

»Grundlæggende har han øjnene stift rettet på bundlinjen, og det er lidt svært at få ham væk fra det, og det er selvfølgelig en udfordring,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Regeringen vil skære to milliarder kroner af udgifterne til SUen, men det vil Dansk Folkeparti ikke på forhånd forpligte sig på.

»Jeg så gerne, at man fokuserede på dagsordenen om at understøtte de studerende i at komme hurtigere gennem deres uddannelser, fordi det giver en gevinst, men hvis man siger, at det handler om at finde to milliarder, så bliver det et spørgsmål om, hvor man kan spare,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han vil ikke selv komme med et bud på, hvor meget det er muligt at spare på reformen.

»Vi bliver nødt til at kigge på det fra den anden side: Hvilke tiltag kan vi blive enige om?« siger han.

Dansk Folkeparti er især skeptisk over for regeringens forslag om at skære det sjette SU-år væk for de studerende, der er mere end to år om at begynde sin videregående uddannelse. Jens Henrik Thulesen Dahl frygter, at det vil få nogle til helt at droppe at tage en uddannelse.

»Der er nogle, der har brug for mere tid, før de kan starte, og de skal kunne komme igennem en uddannelse uden at blive straffet,« siger han.

Venstre og de Konservative møder også op til SU-forhandlinger i Uddannelsesministeriet tirsdag. Onsdag mødes parterne igen for at forhandle videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu