DF-politiker risikerer straf for hærværk

30. januar 2019 22:42 | Af: Newsbreak.dk

Rigsadvokaten ønsker at ophæve Jørn Dohrmanns juridiske immunitet i Europa-Parlamentet i sag om en tv-fotografs ødelagte kamera. Dohrmann vil kæmpe imod i retten.

DF-politiker risikerer straf for hærværk
Jørn Dohrmann risikerer at blive straffet for hærværk. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

De danske myndigheder ønsker at rejse en sag mod Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Jørn Dohrmann for tre forskellige overtrædelser af straffeloven. Det skriver Politiken.

Overtrædelserne skal være sket, da Dohrmann i 2017 med magt tog et kamera fra en tv-fotograf, som måtte have politiets hjælp til at få kameraet igen. Ønske om at rejse en sag er baggrunden for, at Justitsministeriet i efteråret bad Europa-Parlamentet om at ophæve Dohrmanns juridiske immunitet, erfarer Politiken.

I sidste uge gik parlamentets særlige juridiske komité, Legal Affairs Committee, i gang med at behandle anmodningen, der opsummerer, at DF-politikeren er sigtet for at overtræde straffelovens paragraffer om henholdsvis hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri.

Sagen udspringer af forarbejdet til DR-dokumentaren ’DF og de skjulte bilag’, der satte kritisk lys på Dohrmann og det nu forhenværende DF-medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson og deres brug af EU-systemets tilskud til kontorhold, de såkaldte blyantspenge.

Tiltvang sig kamera

Dokumentaren blev sendt i juni 2017. I april samme år var tv-fotografen Birger Lund kørt til Dohrmanns bopæl i Vamdrup for at filme dækbilleder til brug for udsendelsen. Det førte til en korporlig kontrovers, da Dohrmann med magt tiltvang sig tv-kameraet fra Birger Lund.

I godt halvandet år har jurister fra Rigsadvokaten, Statsadvokaten for Viborg og den stedlige politikreds bakset med den retslige vurdering af sagen uden at ytre en lyd om en eventuel sigtelses karakter.

Jørn Dohrmann kan samlet se frem til et bødeforlæg, hvis ellers Legal Affairs Committee finder grundlag for at ophæve DF’erens immunitet.

Dohrmann vil i retten

Birger Lunds advokat, Tyge Trier, er godt tilfreds med, at der ser ud til at komme skred i tingene, og han håber, at parlamentet hurtigst muligt skrider til handling ved at ophæve immuniteten, så sagen kan køre i det danske retssystem.

-Vi betragter det som en særlig alvorlig sag, fordi vi ser det som et forsøg fra Dohrmanns side på at forhindre pressen i at passe sit arbejde, siger Tyge Trier til Politiken.

Omvendt vil Jørn Dohrmann betragte det som helt urimeligt, hvis sagen ender med, at han bliver idømt en bøde.

-Hvis jeg skal have en bøde for det der, vil jeg gå i retten med det. For jeg føler, at det er urimeligt, siger Jørn Dohrmann til Politiken.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu