ANNONCE

DF raser mod mistænkt institut: Træk støtten

16. januar 2012 18:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF raser mod mistænkt institut: Træk støtten
Billede mangler

Egentlig er der sat ti millioner kroner i finansloven til Institut for Menneskerettigheder.
Men efter at det er kommet frem, at instituttet muligvis har svindlet for over tre millioner kroner i årene 1997-2008, vil Dansk Folkeparti nu have pengene fjernet.
“Det er temmelig forbløffende, og regeringen bliver nødt til at droppe de ti millioner ekstra, som de har afsat til centret. Jeg akter nu at stille forslag om ændring af finansloven, så vi kan få de penge væk og bruge dem på noget fornuftigere,” siger Axel Ahrendtsen, medlem af Folketinget for partiet, til Newspaq.
Regeringen har med øjeblikkelig virkning udskudt behandlingen af den næste bevilling til Institut for Menneskerettigheders udviklingsprojekter, meldte udviklingsminister Christian Friis Bach (R) tidligere på dagen.
“Det er selvfølgelig bekymrende, men det er forhåbentlig en mistanke, som der er en meget god forklaring på,” siger udenrigsordfører for De Radikale, Lone Loklindt, til Newspaq.
Derfor er det helt naturligt – og rigeligt fra ministerens side – at behandlingen af bevillingerne er sat i bero, forklarer hun videre:
“Der er en uregelmæssighed, som der skal kigges på, men nu skal vi jo ikke tage nogle overilede beslutninger af den grund.”
Hos Dansk Folkeparti er man overrasket over, at instituttet er havnet i svindel-sagen.
“Vi ved jo, at det center er befolket med mennesker, som over for andre altid har haft en høj moral og brugt meget krudt på at fortælle os andre, hvis der var noget i vejen i med vores moral. Så det kommer bag på mig, men det er da meget rart, at de også kan fejle,” lyder det fra Axel Ahrendtsen.
Det er revisionsselskabet Price Waterhouse Coppers, der har konstateret et samlet tab på i alt 3.192.000 kroner i instituttets regnskaber, samt en bevidst ompostering af gamle tab til ikke-eksisterende projekter. Sagen ligger nu hos Rigsrevisionen.
I den omtalte periode, hvor svindlen formodes at have fundet sted, var Morten Kjærum direktør for Institut for Menneskerettigheder. Han var i spidsen for instituttet fra 1991 til 2008.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu