DF raser over kirkelukninger

29. april 2012 15:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF raser over kirkelukninger
Billede mangler

Dansk Folkeparti tager skarpt afstand fra, at kirker bliver lukket hen over hovedet på menighedsrådene, som det nu sker i København. Kirkeordfører for Dansk Folkeparti, Christian Langballe, kalder det et angreb på menighedsrådenes selvbestemmelsesret og på folkestyret i folkekirken. Han mener det bør være det enkelte menighedsråds beslutning, om deres sog­ne­kir­ke skal lukkes.
– Tidligere har skiftende kirkeministre værnet om sognenes selvbestemmelsesret og om fol­kestyret i folkekirken. Det er slut nu. Kirkeminister Manu Sareen har direkte opfordret til, at der lukkes kir­ker, og Københavns stiftsråd har taget konsekvensen og lukker i København16 kirker hen over hovedet på de lokale menig­hedsråd og dermed også de folk, der bor i sognene, siger Christian Langballe.
Og derfor bør politikerne overveje, hvordan man kan sikre folkekirken. For den er stadig vigtig som institution.
– Man bør have øjnene åbne for, at en kirkelukning ikke er den eneste løsning de steder, hvor folk ikke går i kirke. I de sidste mange år er der sket sognesammenlægninger. Det er i overvejende grad sket som følge af det enkelte menighedsråds egen beslutning. Det er for os afgørende, at beslutninger, der vedrører sognekirkerne træffes lokalt ude i sognene. Det er hverken kirkeministeren eller en kirkelig magtelite, som skal afgøre de enkelte sognes fremtid, slutter Christian Langballe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu