DF roser regeringens plan mod tvangsægteskab

4. april 2012 10:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF roser regeringens plan mod tvangsægteskab
Billede mangler

Der er opnået en sjælden enighed på Christiansborg mellem regeringen og Dansk Folkeparti om integrationspolitik.
Regeringen vil bruge 24 millioner på at “holdningsbearbejde” af unge og forældre for at bekæmpe tvangsægteskaber. Millionerne skal bruges til at oplyse om, at tvangsægteskab er ulovligt i Danmark. Og det er vand på Dansk Folkepartis mølle, forklarer integrationsordfører Martin Henriksen.
“Vi synes, at meget af det er positivt. Specielt, at man tager ud på uddannelsesinstitutioner og forsøger at påvirke nogle af de unge og forklare, hvilke rettigheder de har,” siger han til Newspaq, og understreger, at Dansk Folkeparti også har været med til at finde pengene til indsatsen.
Men så stopper integrationsflirten på borgen også. Hele kampen mod tvangsægteskaber er nemlig ligegyldig, hvis den ikke følges op med en stram udlændingepolitik, mener Dansk Folkeparti.
“Det kan ikke stå alene, der skal også straf, mulighed for udvisning og en stram udlændingepolitik til, for ellers risikerer man, at alle initiativerne ikke virker godt nok,” fortæller Martin Henriksen, og peger på en række lempelser i reglerne for familiesammenføring, som regeringen har på tegnebrættet.
Hvert år kontaktes landets krisecentre af hundreder, der flygter fra tvangsægteskaber. Men selvom loven blev skærpet for fire år siden er der endnu ikke faldet en eneste dom.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu