DF ser øget kontrol med kød som vejen frem

12. februar 2013 12:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF ser øget kontrol med kød som vejen frem
Billede mangler

Der er brug for mere kontrol, hvis man fremover vil undgå, at fødevareproducenter putter hestekød i lagsagnen eller snyder på andre måder. Det mener Dansk Folkeparti.

 

»Der er desværre kun én vej, og det er mere kontrol. Det er sørgeligt, at vi skal derud, men det er nødvendigt,« siger fødevareordfører René Christensen (DF).

Reaktionen kommer i kølvandet på skandalen i Storbritannien og Sverige, hvor der er fundet hestekød i lasagnepakker, som ifølge varedeklarationen skulle indeholde oksekød. Pakkerne kommer fra det franske firma Comigel, som mener, det er blevet snydt af en underleverandør, som igen giver skylden videre til de rumænske slagterier, der har leveret kødet.

René Christensen konstaterer, at det ikke er første gang, man ser fødevareproducenter snyde med indholdet:

»Jeg tror desværre heller ikke, det er sidste gang. Jeg tror, vi må anerkende, at der skal meget kontrol til, hvis vi skal undgå disse sager,« siger han og understreger, at regningen for øget kontrol skal lande hos virksomhederne.

»Det er ikke skatteborgerne, der skal betale,« siger han.

Hestekødsskandalen har fået flere danske butikker til at fjerne Comigels lasagnepakker fra hylderne, mens Føtex og Bilka ifølge Politiken fortsat sælger dem.

»Det er problematisk og lidt foruroligende. Det undrer mig, at der er virksomheder, som stadig vil sælge et produkt, som, man ikke er sikker på, indeholder det, som det giver sig ud for,« siger René Christensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu