ANNONCE

DF: Skyd gidslerne fri

25. januar 2012 12:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF: Skyd gidslerne fri
Billede mangler

Danmark bør kopiere den amerikanske taktik med at befri gidsler med krudt og kugler.
Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti oven på den succesfulde redningsaktion, der braget det danske gidsel Pul Hagen Thisted tilbage til friheden.
“Jeg synes, det her er en god idé at gøre det på, som vi skal overveje at gøre oftere,” lyder det fra Dansk Folkpartis forsvarsordfører, Marie Krarup, til Newspaq.
Hun advarer dog mod at bruge ildkamp som en formaliseret strategi, Danmark faktisk offentliggør.
“Vi kan ikke gå ud at sige aktivt, at vi vil gøre sådan fremover. For hvis gidseltagerne bliver klar over, at vi altid vil befri vores borgere med militære midler, vil de selvfølgelig ændre strategi. Og det kan blive farligere for gidslerne,” indvender forsvarsordføreren.
Hvis frikæmpelse af danske gidsler koster nogle pirater livet, er det dog ikke noget stort tab.
“Jeg har ingen sympati for piraterne, så jeg vil ikke have noget imod, at nogle pirater omkom i sådan en aktion. Men det skal selvfølgelig ikke være målet i sig selv at dræbe dem” slår Marie Krarup fast.
Hun vil dermed ikke rette fokus mod decideret henrettelse af somaliske pirater.
“Målet skal selvfølgelig være at befri vores gidsler. Men hvis man er på aktion, som amerikanerne åbenbart har været, og der så er en pirat, der bliver dræbt; ja så må man se det i den sammenhæng. Der er det altså mindre problematisk, at der er en forbryder, der går til undervejs,” lyder det fra Marie Krarup.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu