ANNONCE

DF spænder ben for skattereform

7. august 2012 05:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF spænder ben for skattereform
Billede mangler

Dansk Folkeparti vil ikke acceptere besparelser på yderligere 700 millioner kroner på forsvarsområdet for at sikre skattelettelser til danskerne, skriver Politiken tirsdag.
Dermed hænger en del af finansieringen af juni måneds skattereform fra S-R-SF-regeringen, Venstre og de konservative i en tynd tråd, da der allerede eksisterer et forsvarsforlig med en besparelse på 2 milliarder kroner frem til udgangen af 2014.
I forliget har DF vetoret over for yderligere besparelser. Og partiet er parat til at benytte sig af vetoretten, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).
– Når de andre siger, at vi skal spare mere end de to milliarder, og vi skal gøre det nu, fordi der skal være flere penge til skattelettelser, så bliver de nødt til at gå på jagt efter penge andre steder. Vi vil ikke være med til det, siger han til Politiken.
– Der er ingen grund til at lukke kaserner og fjerne den sidste rest af værnepligten, og det vil vi stå fast på i denne forligsperiode, mener Kristian Thulesen Dah.
De radikales skatteordfører, Nadeem Farooq, kalder Dansk Folkepartis veto for et forsøg på at “underminere en økonomisk ansvarlig reform”.
– Det er klart, at hvis Dansk Folkeparti gør alvor af deres trusler, så mangler vi nogle penge. Og de penge må vi forsøge at finde på andre måder, og det må vi tale om i forligskredsen, siger Nadeem Farooq til Politiken.
Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, mener, at det hele må bero på forhandlinger mellem forligsparterne.
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) forsikrer, at danskerne nok skal få de lovede skattelettelser og afviser, at der mangler finansiering.
– Regeringen har en aftale med Venstre og Konservative om at sikre finansiering til skattereformen fra blandt andet forsvarsbesparelser, som naturligvis står ved magt, siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu