ANNONCE

DF til Helle T: Bed Moskva om Sohn-papirer

2. januar 2012 17:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DF til Helle T: Bed Moskva om Sohn-papirer
Billede mangler

Den russiske præsident Medvedev skal sende kopier af papirer om erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) kontakt med Moskva i sin tid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti, DKP.
Det mener toppen af Dansk Folkeparti, som nu i samlet flok fremsætter et beslutningsforlag, der skal få regeringen til at kontakte Rusland. Målet er at få klarhed over, om Ole Sohn modtog sorte penge fra Moskva. Og det kræver adgang til klassificerede dokumenter i det russiske præsidentarkiv, mener DF.
“Det centrale er at få at vide, hvad der står i de dokumenter. Og hvis nogen kan få det ud af russerne, så er det den nuværende regering, fordi Ole Sohn selv er en del af den,” siger udenrigsordfører Søren Espersen til Newspaq.
Hvis ikke Rusland vil sende papirerne, foreslår Dansk Folkeparti, at en uvildig historiker får adgang til Ole Sohns papirer i Moskva fra periode 1987-1991, hvor han var formand i DKP.
Når præsidentarkivet er så interessant i forbindelse med Ole Sohn, hænger det sammen med oplysningerne fra tidligere KGB-chef Nikolaj Sjatskikh. Han siger til Jyllands-Posten, han sendte kontanter til DKP, og at Ole Sohn vidste besked. Kvitteringer for disse kontanter er i dag i det russiske præsidentarkiv, mener Dansk Folkeparti.
Før Helle Thorning (S) skal ringe den russiske præsident op, så skal et flertal i Folketinget overbevises først. Men det regner Søren Espersen ikke med bliver noget problem.
“Det koster ikke penge, og det vil se mærkeligt ud, hvis regeringen ikke vil lade sig undersøge af en historiker,” fortæller DF-ordføreren, der mener, at den borgerlige fløj nok skal bakke op om forslaget.
Ellers håber oppositionspartiet på, at regeringen følger op på løftet i valgkampen, om at et større mindretal i Folketinget skal kunne få en sag undersøgt.
Dansk Folkeparti mener, at myterne og rygterne om Ole Sohns rolle er med til at svække Danmark internationalt.
Beslutningsforslaget vil blive fremsat i starten af januar i stedet for det samråd, som DF oprindeligt havde indkaldt Ole Sohn til. Søren Espersen, Kristian Thulesen Dahl, Pia Kjærsgaard og Peter Skaarup står alle bag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu