DF tvivler på SU-besparelser for to milliarder

19. februar 2013 19:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF tvivler på SU-besparelser for to milliarder
Billede mangler

Det er regeringens dagsorden, at den kommende SU-reform skal bidrage til statskassen med to milliarder kroner, og den dagsorden føler Dansk Folkeparti sig ikke forpligtet af.

 

SU-ordfører Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) tvivler på, at man kan skære så dybt i SUen. Han vil hellere tage udgangspunkt i effekterne af regeringens otte forslag til en SU-reform, der tirsdag blev præsenteret.

»Jeg vil hellere vende det den anden vej rundt og se, hvad vi kan blive enige om, og så må det give det, det kan give. Om det så er en, 1,5 eller to milliarder må forhandlingerne vise. Det er regeringens dagsorden at finde de to milliarder. Det er ikke noget, vi føler os forpligtede af,« siger han.

Ifølge Dansk Folkeparti er det »udmærket«, at man stiller krav til de studerende og universiteterne om, at de studerende skal være hurtigere færdige, men Jens Henrik Thulesen Dahl frygter, at SU-nedskæringer vil føre til, at flere vil falde fra uddannelserne.

Særligt bekymret er han over, at regeringen vil begrænse SUen til normeret tid for de studerende, der er mere end to år om at begynde en uddannelse, fra de har færdiggjort en ungdomsuddannelse.

»Der er en del punkter, hvor man går ind og sparer på SUen hist og pist, og der har vi en bekymring i forhold til, om det giver øget frafald og får færre til at tage en uddannelse, hvis de ikke har tillid til, at der er SU hele vejen igennem,« siger han.

»Vi vil hellere gå den anden vej og forpligte universiteterne til, at det skal gå hurtigere. Det er der nogle af universiteterne, der er rigtig gode til«.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) frygter ikke, at reformen vil nedbringe antallet af studerende.

»Vi forventer ikke, at færre vil tage en uddannelse. Tværtimod forventer vi, at flere vil tage en uddannelse, at flere vil gennemføre på noget, der ligner normeret tid, og at de vil gå tidligere i gang,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu