DF: Vi har reduceret kaserne-massakre

11. marts 2013 14:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF: Vi har reduceret kaserne-massakre
Billede mangler

Dansk Folkeparti har haft afgørende betydning for, at beslutningen om kasernelukninger ikke endte i en decideret massakre på landets kaserner.

 

Det siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

»Vi har reddet værnepligten, og vi har reduceret denne her massakre på kaserner, så vi har haft stor indflydelse,« siger hun, efter partierne bag forsvarsforliget mandag har besluttet at lukke Bülows Kaserne i Fredericia og Sønderborg Kaserne, mens Vordingborg Kaserne skal skrue gevaldigt ned for blusset.

Undervejs i forløbet har langt flere kaserner dog været i fare for at lukke.

Lukningerne skal sikre en milliardbesparelse i forsvaret. Dansk Folkeparti har hele tiden været kritiske over for besparelsen, men har alligevel fundet det nødvendigt at være med i aftalen.

»Det er ikke os, der fandt på, at der skulle spares 2,7 milliarder. Men vi synes også, at det var vigtigt at være med i aftalen for at få indflydelse på den,« siger Marie Krarup, der ikke er lige glad for alle elementer i aftalen.

»På baggrund af en utrolig dårlig situation, synes jeg, vi har reddet nogle meget vigtige ting, så på den måde, er jeg stolt af aftalen, men jeg havde da gerne set, at Sønderborg bestod,« siger hun.

Kasernelukningerne er en del af forsvarsforliget, der blev indgået sidste år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu