DF vil alligevel skære i hjemmeboendes SU

15. april 2013 17:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF vil alligevel skære i hjemmeboendes SU
Billede mangler

Studerende, der bor hjemme med deres forældre, vil blive skåret i SU, når SU-reformen er vedtaget. Det bekræfter Dansk Folkepartis SU-ordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), over for mx.dk.

 

Det har ellers været en af DFs helt store kæpheste i SU-forhandlingerne, hvor partiet har kæmpet for at undgå en nedskæring i de hjemmeboendes SU.

Regeringen lægger op til at finde 400 millioner kroner alene på de hjemmeboende studerendes SU, og det krav har DF i en vis grad nu accepteret.

»Vi er med på, at man regulerer i de hjemmeboendes SU. Men vi har ikke lagt os fast på, om der lige præcis skal findes 400 millioner kroner. Hvis beløbet skal være så stort, skal vi have nogle andre ting igennem. Der er stadig nogle elementer i reformen, der kan flyttes lidt rundt på,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl til mx.dk.

Inden weekenden sagde SU-ordføreren ellers til Berlingske Nyhedsbureau, at partiet ikke vil være med til at skære i de såkaldte »cafépenge«.

»Det er vigtigt for mig, at vi får styr på den del. Det er en af de detaljer, vi skal have sikkerhed for, at vi får løst, før vi kan sige, der bliver en aftale,« sagde DFeren, der samtidig erkendte, at partiets ønske om, at de studerende skal kunne trække studiebøger fra i skat, »er lidt svær at komme igennem med«.

Hjemmeboende studerende over 20 år står til at blive ramt hårdest på pengepungen af SU-reformen. De vil gå fra at have en SU på 2.860 kroner til 893 kroner om måneden, hvis deres forældre tilsammen tjener over 670.000 kroner om året før skat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu