DF vil bryde Kammeradvokatens monopol

7. februar 2013 05:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF vil bryde Kammeradvokatens monopol
Billede mangler

Det er blandt andet Politikens oplysninger fra december om, at det private advokatfirma Poul Schmith, der har monopol på størstedelen af statens advokatopgaver, tager en betydelig overpris, når firmaet hvert år sender store millionregninger til ministerier og styrelser, der nu får Dansk Folkeparti til at stille krav til en ny ordning. Det skriver avisen torsdag.

 

– Det store overskud hos Kammeradvokaten er jo tegn på, at den nuværende ordning har været for lukrativ, et tagselvbord. Så der er penge at spare, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) til Politiken.

Han mener, at Kammeradvokaten skal beholde det, der er kernen, og at resten bør udliciteres eller tages hjem til staten.

Venstres beslutningsforslag om at sende alle statens advokatopgaver i åbent udbud er torsdag på dagsordenen i et åbent samråd med finansminister Bjarne Corydon (S) i Folketingets Retsudvalg. Venstres krav støttes af Liberal Alliance og til dels af Enhedslisten, hvilket placerer Dansk Folkeparti i en central rolle, når regeringen skal finde sit flertal.

Og ifølge Hans Kristian Skibby er betingelserne klare.

– Poul Schmith må vænne sig til en mindre fast aftale, end firmaet har været vant til. Finansministeren får ikke fra os carte blanche til at lave en ny aftale, siger han.

Dansk Folkeparti vil i en ny aftale med Poul Schmith blandt andet kræve, at firmaets priser er »anstændige«, og at regningerne er gennemsigtige med angivelse af timepris og timeforbrug, skriver Politiken.

Yderligere vil partiet give ministerier og eksempelvis Ankestyrelsen mulighed for at føre deres egne sager eller uddelegere dem til andre advokater, med mindre det af sagernes betydning er nødvendigt, at Kammeradvokaten fører dem.

I interne papirer fra Poul Schmith fremgår det ifølge Politiken, at firmaet er parat til at ændre på prissystemet og afgive en række af de mindre betydende retssager, der skal føres uden for København.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu