DF vil frede tre sønderjyske kaserner

27. februar 2013 14:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF vil frede tre sønderjyske kaserner
Billede mangler

Listen af lukningstruede kaserner er for lang, og ikke før den bliver kortere, kan Dansk Folkeparti sige ja til en aftale med partierne bag forsvarsforliget. Sådan lyder det fra forsvarsordfører Marie Krarup (DF) før onsdagens forhandlinger.

 

»Der er nogle ting, vi ikke kan sige ja til. Vi kan ikke lukke alle dem, der står på den liste, den liste er for lang,« siger Marie Krarup.

Forsvarschef Peter Bartram har vurderet, at man kan lukke Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne på Bornholm og enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne. På baggrund af den liste forsøger regeringspartierne sammen med Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative onsdag at nå frem til en afgørelse.

Parterne er enige om, at den skal falde prompte – gerne i denne uge – af hensyn til de 22.000 ansatte i forsvaret, der venter på svar. I alt 2.000 job forsvinder i forsvaret.

Dansk Folkeparti er villig til at lukke kaserner, men der skal ikke rulle hoveder i Sønderjylland, fastslår Marie Krarup.

»At lukke tre kaserner i Sønderjylland er for meget, det er der ingen tvivl om,« siger hun og tvivler på, at der falder en afgørelse onsdag.

»Jeg tror ikke, vi bliver enige om noget i dag. Nu får vi jo at se, hvor kompromisvillige de andre er.«

I alt skal der spares 2,7 milliarder kroner på forsvaret. I november indgik forligspartierne en aftale om besparelser på blandt andet værnepligten og en omstrukturering af hæren, men spørgsmålet om kasernelukninger var så stort et stridspunkt, at det blev udskudt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu