ANNONCE

DF vil gøre det mere attraktivt at være sommerhusudlejer

22. april 2016 13:53 | Af: Ritzau Fokus

DF vil forhøje bundfradraget på sommerhusudlejning. Det skal skaffe flere sommerhuse til udlejning.

DF vil gøre det mere attraktivt at være sommerhusudlejer
DF foreslår med et nyt beslutningsforslag at hæve bundfradraget på sommerhusudlejning fra 21.000 til 30.000 kroner. Foto: /Free

Flere sommerhuse til udlejning og mere liv i landdistrikterne. Det skal være nogle af de positive effekter af at hæve bundfradraget på sommerhusudlejning ifølge Dansk Folkeparti og Feriehusudlejernes Brancheforening.

Sidste år blev der sat rekord i udlejningen af feriehuse, og til sommer står sommerhusudlejerne og mangler sommerhuse til de mange turister.

Det er Dansk Folkeparti, der har fremsat beslutningsforslaget. Partiet vil forhøje det skattefrie bundfradrag for udlejning af feriehuse fra 21.000 til 30.000 kroner.

Ved at hæve bundfradraget, bliver det mere attraktivt at udleje sit sommerhus, hvilket skal få flere til at udleje. Ifølge landdistrikt- og øordfører Mette Dencker (DF) løser man flere udfordringer ved at hæve bundfradraget.

– Hvis man hæver bundfradraget på sommerhusudlejning, løser vi ikke alene udfordringen om, at der er for få huse til rådighed, men vi sikrer også, at der kommer mere liv i landdistrikterne, siger hun.

Da Folketinget i 2010 hævede bundfradraget fra 10.000 til 20.000 kroner, kom der flere end 1000 ekstra sommerhuse til udlejning ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening.

Det kostede dengang 40 millioner kroner at hæve fradraget, men det gav også et provenu på 100 millioner kroner om året tilbage i statskassen, forklarer Mette Dencker.

– Det har været en kæmpe gevinst at hæve det, og det mener vi også, at der er belæg for at gøre igen. Som minimum bliver det udgiftsneutralt, men vi regner i den grad med, at det giver noget provenu i statskassen, siger hun.

Carlos Villaro Lassen, der er administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, er glad for forslaget. Han vurderer, at de til sommer vil mangle 3000 sommerhuse til udlejning.

– Vi har været igennem to fantastiske år med rekordudlejning. Nu står vi med det problem, at vi mangler sommerhuse til udlejning. Vi tror klart, at det her er det vigtigste tiltag til at få folk til at udleje sit sommerhus, siger han.

Beslutningsforslaget skal førstebehandles i Folketinget 19. maj. Hvis det bliver vedtaget, vil det træde i kraft fra 1. januar 2017.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu