DF vil halvere afgifter på øl og sodavand

14. marts 2013 12:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DF vil halvere afgifter på øl og sodavand
Billede mangler

Der er uden tvivl penge og arbejdspladser at hente, hvis man sænker afgifterne på øl og sodavand, så danskerne ikke har lige så stort incitament til at tage på indkøbsture syd for grænsen.

 

Det siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF), efter den administrerende direktør for grænsebutikskæden Fleggaard i torsdagens Berlingske anfører, at danske afgiftslettelser på øl og sodavand hverken vil standse grænsehandlen eller skabe danske arbejdspladser.

Oppositionspartiet forudser således noget andet:

»Sidste år kunne man se, at grænsehandlen var steget med en milliard bare på et år. Så hvis man ruller den tilbage, er det en milliard kroner, men henter tilbage, kunne man sige rent logisk,« siger Dennis Flydtkjær.

»Hvis man trækker en milliard tilbage, og hver ansatte koster en million, så er det 1.000 ansatte.«

Partiet så således gerne en halvering af afgifterne på øl og sodavand herhjemme. Det er udgangspunktet for partiet i forhandlingerne med regeringen om »Vækstplan DK«, selv om DF allerhelst så, at priserne kom helt ned på tysk niveau.

Men afgiftslettelser er bedre end selskabsskattelettelser, lyder det.

»Der er meget bedre social balance i det her i forhold til selskabsskattelettelser, for afgifter rammer som regel hårdere på dem, der har de laveste indkomster. Og det er noget, der kan virke her og nu og skabe arbejdspladser,« siger skatteordføreren.

Han forventer dog ikke, at man kommer grænsehandlen helt til livs.

»Der vil stadig være noget grænsehandel, for der vil stadig være varer, der er billigere, men der vil også være varer i Danmark, som tyskerne kommer herop og køber,« siger Dennis Flydtkjær, der dog forudser, at nedsatte afgifter vil have en effekt på folk opfattelse af den økonomiske gevinst ved grænsehandel.

»Når folk ser, der hele tiden kommer stigninger på, så tror de også, det bedre kan betale sig. Hvis vi nu satte afgifterne ned, så ville man måske ikke synes, der var så meget ved det.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu